Meniu
Krepšelis

NEMOKAMAS PRISTATYMAS NUO 50 EUR Į OMNIVA PAŠTOMATĄ! Išparduodamos prekės >>


Imbieriniai sausainiai

IMBIERINIAI SAUSAINIAI 

Imbierinukai arba imbieriniai sausainiai visada kvepia Kalėdomis. Receptas, kuriuo dalinamės, iš lrytas.lt portalo.

IMBIERINIAI SAUSAINIAI - RECEPTAS (1)

Sviestas - 250 g.
Cukrus - 200 g.
Cukraus sirupas - 100 ml.
Cinamonas - 1 arb. š.
Sutrinti gvazdikėliai - 2 arb. š.
Maltas imbieras - 0,5 arb.š.
Soda - 2 arb. š.
Kvietiniai miltai - 500 g.
Kiaušiniai - 2 vnt.

1. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su cukrumi, sirupu, prieskoniais ir užvirkite. Leiskite ataušti.
2. Į ataušintą mišinį berkite sodos, įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite.
3. Įmaišykite miltus - tešla turi būti gana kieta. Palikite ją per naktį šaldytuve.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos sausainiais. Reikės metalinių sausainių formelių. Kalėdoms puikiai tinka formelė "Angeliukas", formelė "Eglutė", formelė "Eglutės žaisliukas", formelė "Mėnulis", formelė "Kalėdų Senelis", formelė "Rogės", formelė "Žvaigždutė" ir kitos kalėdinės sausainių kepimo formelės. Visas formeles rasite čia: http://bit.do/sausainiu-formelesKepkite maždaug 6 minutes. Stebėkite, kad nepridegtų. Kai atauš, dekoruokite glajumi. Jam sumaišykite 200 g. cukraus pudros su kiaušinio baltymu.