Meniu
Krepšelis

NEMOKAMAS PRISTATYMAS NUO 50 EUR Į OMNIVA PAŠTOMATĄ! Išparduodamos prekės >>


Kanelių kepimas

KANELIŲ KEPIMAS

Jeigu norite namuose iškepti skaniąsias kaneles, Jums bus reikalinga kanelių kepimo forma. Silikoninė kanelių forma - tai geriausiais pasirinkimas. Jūsų kanelės iškeps tolygiai, o iš silikoninės kepimo formos išimsite jas labai lengvai. Silikoninė kepimo forma "Kanelės" ("Canele") turi 24 kaušelius. Paprastai, būtent tokio dydžio kanelių kepimo formų klientai pageidauja. Silikoninės kanelių formos turinčios mažiau kaušelių yra neekonomiškos. Reikia kelis kartus supilti tešlą, ilgiau kaitinti orkaitę ir pan. Internete galima surasti įvairių kanelių receptų. Išbandytą kanelių receptą siūlome ir mes.

Kanelės- tai prancūziški pyragaičiai su karamelizuota plutele ir kreminiu vidumi

 

Ingredientai

  • Pienas - 500 ml.
  • Sviestas - 50 g.
  • Kiaušiniai - 4 vnt. 
  • Miltai - 100 g.
  • Cukrus - 250 g.
  • Romas - 2 valg. š. 
  • Vanilė - keli lašeliai 
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Rudasis cukrus - 10 g. 

Kaip gaminti

  1. Pieną ir sviestą sudėkite į vieną puodą, užvirkite. Nukelkite ir palikite pravėsti.
  2. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Atidėkite.
  3. Kiaušinius ir papildomus trynius suplakite plakikliu.
  4. Į kiaušinių masę įmaišykite miltų ir cukraus mišinį, tada, po truputį, pilkite pravėsusį pieną.
  5. Sukite rankiniu plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausite labai skystą tešlą. Gal kiek skystesnę nei lietiniams.
  6. Pačioje pabaigoje įmaišykite romą ir vanilę.
  7. Dubenį apdenkite maistine plėvele ir per naktį palikite šaldytuve.
  8. Kitą dieną į kanelių formeles įberkite truputį rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar patepkite sviestu) ir užpildykite jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą permaišyti piltuvėlyje su snapeliu ar arbatinuke).
  9. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių.
  10. Kepkite 10–15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite 45 minutes, kol viršus paruduoja.
  11. Nieko tokio, kad kepdamos, kunkuliuodamos kanelės šiek tik išlipa iš formelių, išėmus iš orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai norite šito išvengti, tešlą pilkite ne iki pat viršaus.
  12. Iškepusias kaneles atšaldykite šaldytuve.

Nuoroda: http://www.15min.lt/ji24/receptas/kaneles-4685, kepimo formą rasite čia: http://bit.do/kaneliu-forma