Meniu
Krepšelis

NEMOKAMAS PRISTATYMAS NUO 50 EUR Į OMNIVA PAŠTOMATĄ! Išparduodamos prekės >>


Tortų idėjos, kepinių dekoravimas, receptai

FORMELĖS SU STŪMIKLIAIS

KAIP NAUDOTI FORMELES SU STŪMIKLIAIS?

Formeles su stūmikliais naudoti yra labai paprasta. Iškočiokite dekoravimo masę ir išspauskite dekoraciją.

   

Šių tortų dekoravimo formelių privalumas - paprastumas. Nereikia būti profesionaliai kepėjai, kad pagamintumėte nuostabaus grožio kepinių dekoracijas. 

Dar vienas pavyzdys kaip panaudoti formeles pjoviklius su stūmikliais.

 

Formelės skirtos tortams, keksiukams, sausainiams ir kitiems Jūsų gaminiams papuošti. Formeles su stūmikliais rasite čia: http://bit.do/formeles-su-stumikliais

_______________

KAIP DEKORUOTI TORTĄ?

TRAFARETAI TORTUI

TRAFARETAI TORTO PAPUOŠIMUI

Trafaretai tortams - tai puikus įrankis tortams dekoruoti. Torto trafaretą reikia padėti ant torto arba kito kepinio, viršų pabarstyti kakava, spalvotais cukriniais pabarstukais, cukraus pudra arba kita priemone ir atsargiai nuimti.

Trafaretai tortams paprastai gaminami iš plastiko. Juos paprasta naudoti, plauti.

Mažesni tortų trafaretai taip pat tinka kavai. Kavos trafaretas tinka net meilės prisipažinimams - įsitikinusi vilnietė menininkė Irma Vosyliūtė. 

Trafaretai tortams su amūru, rože, drugeliais, širdimi, panda, lapeliu, eglute, su užrašais "Love", "Happy Birthday", "I love You" - tokius torto trafaretus galima rasti http://kepu.greiciau.lt internetinėje parduotuvėje. O dar papraščiau yra paspausti nuorodą: http://bit.do/konditeriniai-trafaretai

 

Tortų trafaretai gali būti naudojami ir kitaip. Trafaretas yra padedamas ant kepinio, ant viršaus užtepamas kremas arba kita paruošta tortų dekoravimo masė, torto trafaretas atsargiai nuimamas. 

 

_______________________

KONDITERINIAI ANTGALIAI

METALINIAI ANTGALIAI KREMUI

KAIP NAUDOTI ANTGALIUS KREMUI?

Visų pirma, be metalinio antgalio Jums bus reikalingas konditerinis švirkštas. Savo patogumui antgalį galite užfiksuoti su adapteriu.

Metalinių antgalių pagalba formuokite kremo lapelius. 

Metaliniai antgaliai taip pat skirti gėlytėms, ypatingai rožėms, formuoti.

 

Su apvaliais antgaliais galite piešti ir rašyti.

 

Suformuokite ir kitus raštus. Pasitelkite savo fantaziją. Konditeriniai antgaliai tarnaus ilgai, o Jūsų tortai, keksiukai ir kiti kepiniai visada bus išskirtiniai. 

 

Dar vieni puikūs antgaliukai kremui.

 

Angalius galite įsigyti paspaudę nuorodą: http://bit.do/antgaliai-kremui

______________________

FORMELĖS TORTŲ DEKORAVIMUI

FORMELĖS PJOVIKLIAI

PJOVIKLIAI MARCIPANINĖMS DEKORACIJOMS - KAIP NAUDOTI?

Formelių-pjoviklių asortimentas tikrai yra labai didelis. Nuo kiekvienos kepėjos priklauso kokius pasirinks. Dažnai kepinių dekoravimo priemonių, tame tarpę ir formelių, pasirinkimą lemia proga. Prieš Kalėdas visos suskubame įsigyti kalėdinių kepimo formelių, dekoravimo formelių su šventine atributika. Prieš Velykas ieškome zuikių, kiaušinių formų. Formeles gėlyčių gaminimui, kurias pristatome apačioje naudosite visus metus. Jie neturi sezoniškumo.  

Naudojimo instrukcija:

1 žingsnis. Iškočiokite marcipaninę masę ir išspauskite gėlytę.

  

2 žingsnis. Užapvalinkite gėlytės kraštelius ir įdėkite kuotelius.

 

3. Dekoruokite savo kepinius.

 

Susidomėjote? Žemiau pristatome gėlyčių formelių rinkinį. Pagaminsite net keturių dydžių marcipanines arba cukrines gėlytes, kuriomis papuošite savo tortus ir kitus kepinius. Nuoroda: http://bit.do/ispjovikliai-formeles-masems

______________________

SPAUSTUKAI SAUSAINIŲ DEKORAVIMUI

KAIP PADARYTI UŽRAŠUS ANT SAUSAINIŲ?

FORMELĖS RAIDELĖS

Nuo šiol dedikacijas, linkėjimus, kitus gražius žodžius yra labai paprasta užrašyti ant kepinių! Jums bus reikalinga paletė su raidelėmis. Rinkinuką taip pat sudaro juostelė į kurią sudėsite norimą tekstą. 

Paletę su raidelėmis ir skaičiais surasite čia: http://bit.do/skaiciukai-raideles-formeles

Iškočiokite tešlą, išspauskite sausainius, įspauskite norimą tekstą.

  

___________________________

KANELIŲ FORMA

Jeigu norite namuose iškepti skaniąsias kaneles, Jums bus reikalinga kanelių kepimo forma. Silikoninė kanelių forma - tai geriausiais pasirinkimas. Jūsų kanelės iškeps tolygiai, o iš silikoninės kepimo formos išimsite jas labai lengvai. Silikoninė kepimo forma "Kanelės" ("Canele") turi 24 kaušelius. Paprastai, būtent tokio dydžio kanelių kepimo formų klientai pageidauja. Silikoninės kanelių formos turinčios mažiau kaušelių yra neekonomiškos. Reikia kelis kartus supilti tešlą, ilgiau kaitinti orkaitę ir pan. Internete galima surasti įvairių kanelių receptų. Išbandytą kanelių receptą siūlome ir mes.

Kanelės- tai prancūziški pyragaičiai su karamelizuota plutele ir kreminiu vidumi

 

Ingredientai

  • Pienas - 500 ml.
  • Sviestas - 50 g.
  • Kiaušiniai - 4 vnt. 
  • Miltai - 100 g.
  • Cukrus - 250 g.
  • Romas - 2 valg. š. 
  • Vanilė - keli lašeliai 
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Rudasis cukrus - 10 g. 

Kaip gaminti

  1. Pieną ir sviestą sudėkite į vieną puodą, užvirkite. Nukelkite nuo kaitros ir palikite pravėsti.
  2. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska. Atidėkite.
  3. Kiaušinius ir papildomus trynius suplakite plakikliu.
  4. Į kiaušinių masę įmaišykite miltų ir cukraus mišinį, tada, po truputį, pilkite pravėsusį pieną.
  5. Sukite rankiniu plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausite labai skystą tešlą. Gal kiek skystesnę nei lietiniams.
  6. Pačioje pabaigoje įmaišykite romą ir vanilę.
  7. Dubenį apdenkite maistine plėvele ir per naktį palikite šaldytuve.
  8. Kitą dieną į kanelių formeles įberkite truputį rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar patepkite sviestu) ir užpildykite jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą permaišyti piltuvėlyje su snapeliu ar arbatinuke).
  9. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių.
  10. Kepkite 10–15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite 45 minutes, kol viršus paruduoja.
  11. Nieko tokio, kad kepdamos, kunkuliuodamos kanelės šiek tik išlipa iš formelių, išėmus iš orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai norite šito išvengti, tešlą pilkite ne iki pat viršaus.
  12. Iškepusias kaneles atšaldykite šaldytuve.

Recepto nuoroda: http://www.15min.lt/ji24/receptas/kaneles-4685; Kepimo forma: http://bit.do/kaneles-formeles

________________

MACARONS KEPIMO FORMA ARBA MACARONS KEPIMO KILIMĖLIS 

Macarons silikoninis kepimo kilimėlis yra univesalus. Kita jo pusė - tradicinis kepimo kilimėlis. 

 

Prancūziški macarons - tai nuostabūs sausainiai, kuriuos galima iškepti namuose. 

Ingredientai

  • Kiaušiniai - 3 vnt. vidutinio dydžio kiaušinių baltymai
  • Cukrus - 40 g.
  • Miltelinis cukrus - 180 g.
  • Migdolai - 110 g. 
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Maistiniai dažai - 10 ml.
  • Juodasis šokoladas - 100 g. šokoladiniam įdarui
  • Grietinėlė - 4 valg. š.
  • Sviestas - 20 g. 
  • Vanilinis cukrus - 4 g. 

Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.

2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, dar kartelį sumalkite ir persijokite per sietelį. Miltai turi būti be gumuliukų, antraip Macarons paviršius bus nelygus ir gali susidaryti kauburėliai ar kiti nelygumai.

3. Kiaušinių baltymus plakite įbėrę žiupsnelį druskos. Vėliau suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.

4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus (arba įlašinkite porą lašų migdolų esencijos) ir gerai sumaišykite. Nereikia ilgai sukti. Rekomenduojama iki 30 apsukimų.

5. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų. Į kiekvieną dubenėlį įlašinkite po porą maistinių dažų lašų, atsargiai ir kruopščiai sumaišykite.

6. Sukrėskite spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį. Jei neturite po ranka, galite naudoti paprastą šaukštelį.

7. Ant Macarons kepimo kilimėlio išspauskite maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Stenkitės, kad jie gautųsi vienodi. Pirštu užlyginkite sausainio paviršių, kad būtų lygus ir be išspaudimo žymės. Palikite tarp jų nedidelius tarpus, nes kepdami sausainukai pučiasi.

8. Palikite juos gerai vėdinamoje ir šiltoje patalpoje apie 30–45 min., kad sausainių paviršius apdžiūtų, mat kitaip kepant jis gali sutrūkinėti.

9. Kol sausainiai džiūna, įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Kepkite skanėstus apie 12–15 min., kol jų viršus taps sausas. Macarons kepimas labai subtilus, todėl atidžiai stebėkite kepimo procesą, nes sausainiai kepa nevienodai ir gali pradėti ruduoti, o tai negerai. Iškepusius Macarons palikite vėsti kambario temperatūroje. Nuo kepimo popieriaus imkite tik gerai atvėsus!

10. Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite įdarą. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Įdėkite sviestą, vanilinį cukrų ir supilkite grietinėlę. Viską sumaišykite.

11. Padėkite įdarą į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (iki tokios masės, kad būtų patogu tepti). Macarons atvėsus, atsargiai imkite po vieną ir pertepkite šokolado mase. Prieš valgydami palaikykite bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras. Tiekite kambario temperatūros.

Pakavimas

Spalvoti ir gardūs Macarons sausainukai puikiai tiks šventinėms dovanoms. Apriškite spalvotu kaspinėliu ar įdėkite į dėžutę – dovana paruošta! Nustebinkite Kalėdų rytą artimuosius gardžia dovanėle! Dėžutes rasite čia: http://bit.do/kepiniu-dezutes

Nuoroda: http://www.15min.lt/ji24/receptas/prancuziski-skanumynai-macarons-1531

_______________

CAKE POPS

CAKE POPS RECEPTAI

CAKE POPS – kaip pagaminti? 

CAKE POPS KEPIMO FORMOS

 

Cake Pops - tai skanėstas tapęs beveik kiekvienos šventės puošmena. Iškepti Cake Popsus tikrai nėra sudėtinga. Jums tereikia silikoninės Cake Pops kepimo formos. Cake Pops formos gali būti kelių tipų. Tradicinės Cake Pops kepimo formos - tai formos apvaliems pyragėliams. 

Cake Pops silikoninės formos:

 

Cake Pops receptas

Ingredientai

  • Miltelinis cukrus - 113 g.
  • Margarinas - 113 g.
  • Miltai - 113 g.
  • Kiaušiniai - 2 vnt.

Kaip gaminti

1. Sumaišykite visus ingredientus ir sudėkite į Cake Pops formą.

2. Kepkite 20 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

3. Išimkite Cake Popsus iš silikoninės formelės, įsmeigkite pagaliukus.

4. Cake Popsus pamerkite iš šokoladą. Dekoruokite pabarstukais. 

Filmukas: https://www.youtube.com/watch?v=oHGqiY83gZQ, Cake Pops formeles čia: http://bit.do/popsu-formeles

_____________________

SAUSAINIŲ FORMELĖS

SAUSAINIŲ KEPIMO FORMELĖS. Naudojimas.

SAUSAINIŲ VAIKAMS FORMELĖS

Metalinės sausainių formelės yra pakankamai plačios, todėl jos tinka plonai i storai iškočiotai tešlai. Formeles sausainiams galima panaudoti vaisiams ir daržovėms "supjaustyti". 

 

Sausainiai turi būti skanūs, o gražūs jie privalo būti. Ypatingai vaikams. 3D sausainių formelių pagalba greitai iškepsite nuostabaus grožio sausainukus savo vaikams.

 

Formelės sausainiams atrodo taip:

 

Kaip naudoti kepimo formeles? Iškočiokite tešlą, išspauskite sausainį, įspauskite žvėriuko veiduką. Šitos formelės kuo puikiausiai tiks ir kepinių dekoravimui. 

_____________________

VAIKŲ GIMTADIENIO IDĖJOS

IDĖJOS VAIKŲ ŠVENTĖMS

1. Silikoninėse kepimo formelėse iškepkite keksiukus, konditerinio švirkšto ir pasirinkto metalinio antgalio pagalba suformuokite kremo "kepurytę" ir įsmeigkite smagų smeigtuką su vaikams žinomais personažais.

 

2. Paruoškite smagių užkandžių. 

 

3. Patiekite blynus. O desertui gal nutellos ledus? 

 

4. Silikoninėse kepimo formose iškepsite išskirtinių keksiukų, pyragėlių, sausainių.

 

5. Papuoškite pagamintus skanėstus. Naudokite dekoravimo švirkštą arba konditerinę rankovę. Dekoravimui šokoladu geriausiai tiks dekoravimo pieštukas. Formelės su stūmikliais skirtos kepinių ar kitų patiekalų dekoracijoms iš marcipano ar kitos modeliavimo masės gaminti. 

 

__________________

PATIEKALŲ RECEPTAI GIMTADIENIUI

PATIEKALŲ RECEPTAI ŠVENTĖMS

MINKŠTI SAUSAINIAI „LIŪTUKAS“ 

Ingredientai:

140 g. kvietinių miltų;
½ a. š. kepimo miltelių;
¼ a. š. druskos;
2 dideli kiaušiniai;
100 g. cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus.

Kaip gaminti:

1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (plakti apie 6 min.). Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišyti.
2. Gautą tešlą supilti į silikoninę kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

_________________________

IMBIERINIAI SAUSAINIAI KALĖDOMS

KALĖDINIŲ SAUSAINIŲ RECEPTAI

IMBIERINIAI SAUSAINIAI RECEPTAI

Imbierinukai arba imbieriniai sausainiai visada kvepia Kalėdomis. Receptas, kuriuo dalinamės, iš lrytas.lt portalo.

IMBIERINIAI SAUSAINIAI RECEPTAS

Sviestas - 250 g.
Cukrus - 200 g.
Cukraus sirupas - 100 ml.
Cinamonas - 1 arb. š.
Sutrinti gvazdikėliai - 2 arb. š.
Maltas imbieras - 0,5 arb.š.
Soda - 2 arb. š.
Kvietiniai miltai - 500 g.
Kiaušiniai - 2 vnt.

1. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su cukrumi, sirupu, prieskoniais ir užvirkite. Leiskite ataušti.
2. Į ataušintą mišinį berkite sodos, įmuškite po vieną kiaušinį ir išmaišykite.
3. Įmaišykite miltus - tešla turi būti gana kieta. Palikite ją per naktį šaldytuve.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Iškočiokite tešlą ir supjaustykite ją norimos formos sausainiais. Reikės metalinių sausainių formelių. Kalėdoms puikiai tinka formelė angeliukas, formelė eglutė, formelė eglutės žaisliukas, formelė mėnulis, formelės Kalėdų Senelis, formelė rogės, formelė žvaigždutė ir kitos kalėdinės sausainių kepimo formelės. Kepkite maždaug 6 minutes. Stebėkite, kad nepridegtų. Formelių ieškokite čia: http://bit.do/kaledines-sausainiu-formeles

5. Kai atauš, dekoruokite glajumi. Jam sumaišykite 200 g cukraus pudros su puse kiaušinio baltymo.

 

KALĖDINIAI SAUSAINIAI, RECEPTAS

Ingredientai

  • 125 g. sviesto
  • 100 g. rudojo cukraus
  • 125 ml. medaus, skysto
  • 1 kiaušinis
  • 375 g. miltų
  • 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
  • 1 šaukštelis sodos, papuošimui maistiniai dažai
  • 200 g. cukraus pudros
  • 2 šaukštai citrinos sulčių

Kaip gaminti

  1. Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu.
  2. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių. Iškočiokite du lakštus iki 3-4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius. Kepimo formeles geriausia naudoti metalines arba plastikines. Sausainių formelės būna įvairių dydžių ir dizainų. Galite pasirinkti sausainių formelių rinkinį. Iškepsite įvairių dydžių sausainių.
  3. Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10-15 minučių. Papuoškite maistiniais dažais ir cukraus glazūra.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. 

Šaltinis: http://www.mamosreceptai.lt/receptas/kalediniai-sausainiai-35077

___________________

KALĖDINIAI MEDUOLIAI

 

Ingredientai

  • 700 g. 812 miltų
  • 150 g. miltelinio cukraus
  • 50 ml. aliejaus
  • 50 g. sviesto
  • 100 ml. tamsaus medaus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštas kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas cinamono
  • 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1 šaukštelis maltų kardamonų
  • 1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

Kaip gaminti

1. Sviestą, aliejų ir medų ištirpinti, į šiek tiek pravėsusią masę įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti.

2.  Miltus persijoti kartu su milteliniu cukrumi, soda ir kepimo milteliais. Suberti prieskonius. Viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Plonai kočioti ir spausti norimos formos sausainius. Kepti 5-6 minutes 200°C.

3. Glajui miltelinį cukrų sumaišyti su kiaušinio baltymu, kad gautųsi tąsi masė. Glajų dėti į tūtelę ir piešti norimus raštus.

Šaltinis: http://www.grybai.net/receptai.php?ok=kaledu_meduoliai&receptas=1

_____________________

KALĖDINIŲ SAUSAINIŲ DEKORAVIMAS

Idėjos kaip dekoruoti kalėdinius sausainius. Kalėdinių sausainių dekoravimui Jums reikės dekoravimo pieštuko arba konditerinio švirkšto. Geriausiai yra pasirinkti siauriausią metalinį antgalį. Metalinį antgalį įdėkite į konditerinį švirkštą arba dekoravimo rankovę ir išspauskite norimus raštus. Virtuvinio teptuko pagalba sausainių paviršių padenkite glajumi. Glajų pagaminsite iš nedidelio kiekio cukraus pudros ir kiaušinių baltymo. Įpilkite pasirinktos spalvos maistinių dažų.

Sausainių dekoravimo pavyzdys. 

 

Sausainių dekoravimas šokoladu. Naudokite silikoninį dekoravimo pieštuką.

 

Žemiau dar viena sausainių puošimo idėja. Kaip matome, viskas yra labai paprasta :)

  

Pasirinkus kitus metalinius antgalius suformuosite dar kūrybiškesnes dekoracijas. Metaliniai antgaliai kremui yra universalūs ir labai praktiški. Jie tiks bet kuriam konditeriniam švirkštui. Patogesniam kremų antgalių naudojimui siūlome adapterius. Adapteris - tai plastikinis žiedelis, kuris užfiksuoja kremo antgalį. Kai kurie konditeriniai maišeliai ir metaliniai kremų antgaliai gali būti naudojami ir be adapterių. Tokius konditerinius maišelius rasite mūsų internetinėje parduotuvėje http://kepu.greiciau.lt