Keksiukai – nuostabus desertas, puikiai tinkantis įvairioms šventėms. Galima juos kepti įprastą dieną, patiekti desertui prie puodelio kvapnios arbatos. Tačiau lygiai taip pat keksiukai gali papuošti kiekvieną šventinį stalą: tai ne tik skanus, bet ir labai dailus desertas. Keksiukai yra tikras gėris – tai patvirtins kiekvienas saldumynų mėgėjas. Keksiukų papuošimai gali sukurti tikrą meno kūrynį, kuris bet kokios šventės stalą padarys karališku. Visi šie būdai nesudėtingi, nereikalauja išskirtinių produktų ar labai daug laiko, praleisto virtuvėje. Pirmiausia reikia iškepti pačius keksiukus.


Greitas keksiukų receptas. Jums reikės:

200 g saldinto kondensuoto pieno, 75 g miltų, 1 kiaušinio, 50 ml aliejaus, 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, arbatinio šaukštelio vanilės.


GAMINIMAS:

Visus nurodytus produktus sudėti į dubenį ir gerai išsukti. Supilti į formeles ir kepti apie  25 minutes iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje  orkaitėje. Patikrinti, ar iškepė mediniu iešmeliu.  Jeigu ištrauktas iešmelis bus visiškai sausas, vadinasi keksiukai iškepė. 


Atvėsintus keksiukus galima pradėti dekoruoti. Priklausomai nuo planuojamos kepurėlių spalvos pasirinkti maistinių dažų spalvą ir įlašinti į paruoštą kremą.


Kremas keksiukams. Jums reikės:

250 g maskarponės sūrio, 35% riebumo grietinėlės, 1 virtuvinio šaukšto citrinos sulčių, 3  virtuvinių šaukštų cukraus.


GAMINIMAS:

Grietinėlę išplakti su cukrumi bei citrinos sultimis. Atsargiai įmaišyti į maskarponę. Konditeriniu švirkštu papuošti kremu atvėsusius keksiukus. 




Standus varškės kremas. Jums reikės:

150 g cukrus, 400 g varškės, 150 ml grietinės, 1 arbatinio šaukštelio vanilės cukraus.


GAMINIMAS:

Varškę (galima pertrinti, bet nebūtina), vanilinį ir paprastą cukrų sudėti į dubenį ir elektriniu plaktuvu plakti vieną minutę iki standžios masės. Supilti grietinę ir plakti dar apie 2 minutes. Galima plakti ir ilgiau, svarbu, kad masėje nebūtų gumuliukų. Atšaldyti šaldytuve. Paruoštą kremą supilti į konditerinį maišelį ir dekoruoti keksiukus. Keksiukus papuošti vaisiais: avietėmis, braškėmis, mėlynėmis arba cukriniais pabarstukais. Fantazijai ribų nėra. Kelios idėjos nuotraukuose.



Šokoladiniai keksiukai. Jums reikės:

200 ml karšto vandens, 160 g miltų, 130 g cukraus, 100 g sviesto, 2 vnt. kiaušinių, 4 virtuviniai šaukštai kakavos, 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, 1 žiupsnelis druskos.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti su kakava, sumaišyti su cukrumi, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, druska. Kiaušinį išplakti ir įmaišyti į sausą masę, supilti tirpintą ir atvėsintą sviestą, gerai išsukti. Po truputį, maišant pilti karštą vandenį. Tešlą išpilstyti į keksiukų formeles, taip, kad užimtų ne daugiau nei 2/3 (du trečdalius) formelės. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusius ir atvėsusius keksiukus dekoruoti kremu.


Šokoladinis kremams keksiukams papuošti. Jums reikės:

50 g juodo šokolado, 3 arbatinių šaukštelių kakavos, 150 g sviesto, 160 g cukraus persijotos cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje, atvėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą išsukti iki kreminės konsistencijos, sudėti cukrų, kakavą ir vėl gerai išsukti. Supilti šokoladą, išmaišyti ir sukti iki kol kremas taps vientisas bei švelnus. Konditeriniu maišeliu išspausti kremą ant keksiukų arba tiesiog užtepti šaukštu.