Tortams turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Tortus galima dekoruoti cukriniais pabarstukais, vaisiais, gyvomis gėlėmis, įvairias riešutais, tačiau niekas nesuteikia tortui žaismingumo ir dangiško lengvumo kaip konditerinių antgalių pagalba sukurti papuošimai.  Antgalių naudojimas  tai vienas paprasčiausių tortų dekoravimo būdų. Antgalių pasirinkimas yra labai platus, nuo paprastų tradicinių iki rusiškų (russian nozzles) didelių antgalių. 

Puošiant tortą arba keksiuką labai svarbu prieš tai jį aptepti kremu, kad formuojamos dekoracijos nenukristų, o paviršius būtų tolygus. Kremams paskirstyti, kepinio paviršiui formuoti naudojamos specialios mentelės. Menteles kremui rasite čia

Pripildykite konditerinį švirkštą ar maišelį kremu, pasirinkite antgalį, kuriuo norite dekoruoti ir imkitės darbo. Sudėkite kremą į kelis indelius ir sumaišykite su skirtingais valgomaisiais dažais. Tokiu būdu jį galite priderinti prie šventės temos pasirinkę atitinkamas spalvas. Tortas tikrai atrodys įspūdingai. Šis puošimo būdas yra paprastas, tikrai nereikia turėti ypatingų įgūdžių. 






Tikrai nemaniau, kad naudoti konditerinius antgalius yra taip paprasta. Iš pradžių įsigyjau kelis pabandymui, o vėliau visą rinkinį. Jeigu visus papuošimus gaminu vienspalvius naudoju silikoninį maišelį. Pirkau didesnį, kad galima būtų įsidėti daugiau kremo. Jeigu dekoruoju keksiukus, tada kremą nuspalvinu įvairiais maisto dažais ir naudoju vienkartinius maišelius. Labai patogu, nes galima pritaikyti skirtingus antgalius neišpilant kremo ir kremo nuspalvinu tiek, kiek man reikės. Onutė


Maskarponės kremas papuošimui. Jums reikės:

300 g maskarponės sūrio, 300 ml 36 % riebumo grietinėlės, 4 virtuvinius šaukštus cukraus, 1 virtuvinis šaukštas citrinos sulčių.

GAMINIMAS

Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos sultimis ir atsargiai įmaišyti maskarponės sūrį.


Sviestinis kremas su kondensuotu pienu. Jums reikės:

200 g 82 % riebumo sviesto,  ½ indelio kondensuoto pieno, 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, šlakelio citrinos sulčių.

GAMINIMAS

Išplakti sviestą su vaniliniu cukrumi, kol jis pasidarys purus (kiekis turėtų padvigubėti ar net patrigubėti). Į išplaktą sviestą po truputį supilti kondensuotą pieną. Visi produktai turi būti kambario temperatūros.


Žemiau filmuke galima susipažinti kaip naudoti rusiškus antgalius (russian nozzles). Visos gėlytės gaminamos vienu paspaudimu. Konditerinius antgalius rasite čia.