Meniu
Krepšelis

kepu.greiciau.lt patarimai ir receptai RSS Feed

19 Jun Konditeriniai antgaliai kremams
8 13540
Tortams turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Tortus galima dekoruoti cukriniais pabarstukais, vaisiais, gyvomis gėlėmis, įvairias riešutais, tačiau niekas nesuteikia tortui žaismingumo ir dangiško lengvumo kaip konditerinių antgalių pagalba sukurti papuošimai.  Antgalių naudojimas – tai vienas paprasčiausių tortų dekoravimo būdų. Antgalių pasirinkimas yra labai platus, nuo paprastų tradicinių i..
15 Sep Formos žiedai tortų surinkimui
3 7996
Formos žiedai yra skirti tortų surinkimui, šaldymui, pertepimui. Kadangi jie yra reguliuojami, kiekvieną tortą galima pagaminti skirtingo dydžio. Nuo nedidelių, sveriančių iki kilogramo iki labai didelių, sveriančių kelis ir daugiau kilogramų. Nuo žemų iki labai aukštų.  Nekepto jogurtinio maskarponės torto su avietėmis receptas. Jums reikės:300 g "Selga" sausainių, 100 g tirpinto sviesto, 20 g že..
30 Nov 3D želė tortų gaminimas
2 9962
3D želė tortai - tai kulinarinis menas. Užtenka žvilgtelėti į nuotraukas. Įprastas tortas, šokoladinis, sūrio pyragai ar bet kuris kitas skanėstas suvalgomi greitai, per daug nesižavint, bet 3D želė tortai – tai ne tik desertas. Pirmiausia, ką 3D želė tortai ar pyragaičiai mums primena, tai dirbtines įvairiaspalves plastikines gėles. Gėlės priklauso nuo to, kokį želė įrankį naudosite. Vėliau prade..
05 Jul Išpjovikliai cukrinei masei
2 7548
Kaip greitai ir originaliai papuošti tortą?  Formelės  - išpjovikliai tinka darbui su cukrine mase, marshmallow zefyrų mastika, pastilažu, tešla. Gana paprastai galima papuošti vaikišką tortą, išpjauti mašinytes, lėktuvus, traktoriukus, laivelius, gyvūnus: arkliukus, drambliukus, liūtukus, kiškius, žuvytes, drugelius, vienaragius, kitus pasakų herojus. Klasikiniams, proginiams, gimtadienio tortams..
15 Sep Maistiniai dažai: geliniai, sausi, skysti. Kuo skiriasi?
1 5447
Rinkoje galima pastebėti įvairių rūšių maistinių dažų. Kokius maisto dažus rinktis norint nuspalvinti gaminį? Gelinius, sausus ar skystus? Kuo jie skiriasi? Geliniai maisto dažai yra skirti riebiems kremams, cukrinėms masėms, šokoladui nuspalvinti, sausi puikiai tinka bezė, biskvitui, želė, skysti dažai naudojami macarons, keksiukams, pyragams, sausainiams, kokteiliams, lemonadui ir kitiems gėrima..
03 Jul Macarons sausainių kepimas
0 129
Elegantiškas, dailus, skanus ir ypač subtilus skanėstas pradėtas kepti Italijoje, tačiau netrukus pasiekė Prancūziją, užkariavo konditerių širdis ir tapo šios šalies simboliu. Itališkieji macarons buvo tiesiog atskiri, nedideli migdolų miltų ir morengo sausainiai. Prancūzų konditeris Pjeras Desfontensas pertepė sausainius šokoladiniu kremu ir suteikė desertui naują formą. Macarons kepimas reikalau..
02 Aug Konditeriniai trafaretai
0 115
Konditeriniai trafaretai (arba šablonai) – tai puikus įrankis tortams dekoruoti. Trafaretą reikia padėti ant torto arba kito kepinio, paviršių pabarstyti kakava, spalvotais cukriniais pabarstukais, cukraus pudra, kokosų drožlėmis, smulkintais riešutais, aguonomis ir atsargiai nuimti. Trafaretai tortams paprastai gaminami iš plastiko. Juos paprasta naudoti, plauti, saugoti. Tortų trafaretai gali bū..
26 Jul Cake Popsų kepimas
0 104
Cake Pops – tai įvairių formų skanėstai ant pagaliukų, tapę beveik kiekvienos šventės puošmena. Iškepti Cake Pops'us tikrai nesudėtinga. Jums reikės kelių ingredientų ir Cake Pops kepimo formos. Cake Pops kepimo formų pasirinkimas yra labai didelis. Nuo tradicinių kamuoliukų iki širdelių, žvaigždučių, bokštelių. Įvairių dydžių ir formų Cake Pops formelių rasite čia. Cake Pops receptas. Jums reikės..
01 May Vamzdeliai rageliams įdarytiems kremu
0 387
Cannoli vamzdeliai – tai sicilietiški skanėstai, kurie yra verdami aliejuje ir įdaromi rikotos kremu. Mūsų kraštuose vamzdeliai yra mėgiami, tačiau skirtingai nei Italijoje gaminami iš sluoksiuotos tešlos ir įdaromi plaktų baltymų su cukraus pudra kremu. Šitame straipsnyje dalinamės dviem receptais. Vienas sicilietiškas, kitas paprastesnis, žinomas dar iš sovietinių priekystalių. Vienu ar kitu atv..
05 Sep Sviestinis kremas iš paprastų ingerientų per 5 minutes
0 87
Kremas nors ir sviestinis, bet nėra labai riebus. Šis kremas idealiai laiko formą! Galite įdėti įvairių dažiklių ir daryti įvairius papuošimus (tuomet, po plakimo, atšaldyti kremą šaldytuve).Jums reikės:250 g kambario temperatūros sviesto, 200 g cukraus pudros, 100 ml pieno, 1 arbatinio šaukštelio vanilėsGAMINIMAS. Pieną užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Tuomet visus ingredientus s..
10 Sep Keksiukų dekoravimas
0 110
Keksiukai – nuostabus desertas, puikiai tinkantis įvairioms šventėms. Galima juos kepti įprastą dieną, patiekti desertui prie puodelio kvapnios arbatos. Tačiau lygiai taip pat keksiukai gali papuošti kiekvieną šventinį stalą: tai ne tik skanus, bet ir labai dailus desertas. Keksiukai yra tikras gėris – tai patvirtins kiekvienas saldumynų mėgėjas. Keksiukų papuošimai gali sukurti tikrą meno kūrinį,..
11 Sep Obuolių pyragas
0 52
Šarlotka - tai yra klasikinis lenkiškas obuolių pyragas. Sunku rasti žmogų kuriam šis pyragas nepatiktų! Pyragas nuostabus, kvapnus ir toks trapus, kad tiesiog ištirpsta burnoje. Klasikinis variantas - patiekimas su mėgstamais ledais, bet ne mažiau gardu ir su mėgiamos kavos puodeliu.Obuolių pyrago receptas. Jums reikės:3 stiklinių miltų (1 stiklinė - 200 ml), 3 kiaušinių trynių, 250 g sviesto, 3/..
Rodoma nuo 1 iki 12 iš 16 (2 puslapių)