Tai vieni iš stebuklingiausių sausainių iš vaikystės. Dar iš tokių yra grybukai, kankorėžiai bei voveraitės, kepami specialiose keptuvėse.


Riešutėlių receptas. Jums reikės:

250 g miltų, 2 vnt. kiaušinių, 100 g sviesto, 100 g grietinės, 70 g krakmolo, 50 g cukraus, 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui 400 g karamelizuoto kondensuoto pieno "Rududu".


GAMINIMAS:

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti į masę kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno. Sudėti grietinę ir išmaišyti. Persijotus miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais. Paruoštą mišinį supilti į sviesto - kiaušinių masę ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra. Turi gautis gana minkšta, bet rankomis formuojama tešla. Iš tešlos formuoti šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą rutuliukus. Dėti po rutuliuką į įkaitusios specialios riešutėlių keptuvės formelę, uždengti ir kepti. Iškepusias riešutėlių puseles išimti iš keptuvės ir palikti atvėsti. Iškepu kevalus, formuojame riešutukus. Dvi puseles įdaryti karamelizuotu kondensuotu pienu ir suklijuoti. Skanaus!




Riešutėlius galima kepti atskirose formelėse. Šioms formelėms tinka sviestinė arba bet kuri tešla, kurią galima įspausti į formeles.


2 riešutėlių receptas. Jums reikės:

300 g miltų, 200 g minkšto sviesto, 150 g cukraus pudros, 1 vnt. kiaušinio.


GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gerai išminkytos tešlos gabalėlius įspausti į riešutėlių formeles. Formuoti kiautus paliekant viduje vietos įdarui. Prieš pirmą kepimą formeles truputi patepti sviestu arba aliejumi. Formeles sudėti ant skardos ir kepti kol riešutėliai gražiai paruduos. Atvėsintas riešutėlių puseles suklijuoti rududu kondensuotu pienu arba pasirinktu tirštu kremu.




Turiu senovinę riešutėlių keptuvę dar nuo tarybinių laikų. Labai mėgstu kepti riešutukus, ypatingai žiemos metu. Mano šeima labai mėgsta šį skanėstą iš vaikystės. Išbandžiau pavienes riešutėlių formeles ir esu labai patenkinta. Privalumas tas, kad nereikia stovėti prie kaitlentės. Sukišu tešlą į formeles ir šaunu į orkaitę kokiai 15-20 min, tada atvėsinu ir lipdau. Kotryna