Ispaniškų churrų receptas. Jums reikės:

250 g vandens, 125 g miltų, 2 vnt. kiaušinių, 100 g sviesto, 30 g rudojo cukraus, 1 žiupsnelis druskos.


GAMINIMAS:

Nedideliame puode sumaišyti vandenį, kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Kaitinti, kol užvers. Į vandenį vienu kartu suberti visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį. Perkelti tešlą į dubenį ir palikti pravėsti. Į tešlą po vieną įmaišyti kiaušinius, gerai išmaišyti, kad tešla būtų vientisa, glotni, ne per skysta. Dideliame puode įkaitinti aliejų, jis turėtų apsemti 2 pirštus nuo dugno. Pripildyti konditerinį maišelį su žvaigždutės arba kitu antgaliu ir išspausti virš įkaitusio aliejaus pailgas juosteles, jas prie pat antgalio nupjaunant peiliu. Kepti keletą minučių, nuolat apverčiant šaukštu, kad gražiai apskrustų iš visų pusių. Išimti ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, palikti keletui minučių, kad susigertų riebalų perteklius. Pabarstyti cukrumi arba cukraus pudra.