Konditeriniai trafaretai (arba šablonai) – tai puikus įrankis tortams dekoruoti. Trafaretą reikia padėti ant torto arba kito kepinio, paviršių pabarstyti kakava, spalvotais cukriniais pabarstukais, cukraus pudra, kokosų drožlėmis, smulkintais riešutais, aguonomis ir atsargiai nuimti. Trafaretai tortams paprastai gaminami iš plastiko. Juos paprasta naudoti, plauti, saugoti. 




Tortų trafaretai gali būti naudojami ir kitaip. Trafaretas tortui yra padedamas ant kepinio, ant viršaus užtepamas kremas arba kita paruošta tortų dekoravimo masė, trafaretas atsargiai nuimamas. Kremui tolygiai paskirstyti naudojama kieta mentelė. Mentelės pagalba nuimamas kremo perteklius.

Gaminant kelių aukštų tortus naudojami trafaretų rinkiniai. Kiekvienas rinkinio raštas yra skirtinas, bet tuo pačiu panašus. Tokių būdu sukuriami stilingi, išskirtiniai tortai ypatingoms šventėms.



Mažesni tortų trafaretai naudojami kavai, keksiukams, sausainiams dekoruoti. Gaminant šventei tortą, mažų trafaretų pagalba puošiami/priderinami keksiukai arba vieno kąsnelio desertai.  Visada galima improvizuoti, derinti kremų, glajų spalvas ir raštus. Svarbiausia, kad trafaretų pasirinkimas yra labai platus, o kaina žema. 


Kavos trafaretas tinka net meilės prisipažinimui – įsitikinusi vilnietė menininkė Irma Vosyliūtė.


  


Įvairių raštų, dydžių, formų trafaretų įsigyti galite čia