Macarons sausainių kepimas

Elegantiškas, dailus, skanus ir ypač subtilus skanėstas pradėtas kepti Italijoje, tačiau netrukus pasiekė Prancūziją, užkariavo konditerių širdis ir tapo šios šalies simboliu. Itališkieji macarons buvo tiesiog atskiri, nedideli migdolų miltų ir morengo sausainiai. Prancūzų konditeris Pjeras Desfontensas pertepė sausainius šokoladiniu kremu ir suteikė desertui naują formą.
Macarons kepimas reikalauja laiko, kantrybės ir dėmesingumo, tačiau namuose iškepti subtiliuosius gardėsius tikrai įmanoma! O įgudę kepsite purius ir burnoje tirpstančius macarons bei galėsite nevaržomai eksperimentuoti keisdami jų skonį ir spalvas.
Macarons receptas. Jums reikės:
3 vnt kiaušinių, 40 g cukraus, 180 g miltelinio cukraus, 110 g maltų migdolų, 1 žiupsnelio druskos, šlakelio / kelių šlakelių maistinių dažų.
Kremui: 100 g juodojo šokolado, 4 valgomųjų šaukštų grietinėlės, 20 g sviesto, 4 g vanilinio cukraus.
GAMINIMAS. Kambario temperatūros kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Kiaušinių baltymus plakti įbėrus žiupsnelį druskos. Vėliau suberti cukrų ir plakti, kol susidarys standžios putos. Migdolų miltus sumaišyti su milteliniu cukrumi. Miltai turi būti be gumuliukų, antraip macarons paviršius bus nelygus ir gali susidaryti kauburėliai ar kiti nelygumai. Į išplaktus baltymus suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. Nereikia ilgai sukti. Rekomenduojama iki 30 apsukimų. Jei naudosite maistinius dažus, paskirstykite baltymus po lygiai į tiek dubenėlių, kiek norėsite spalvų. Į kiekvieną dubenėlį įlašinti po porą maistinių dažų lašų, atsargiai ir kruopščiai sumaišykite. Sukrėsti spalvotą baltymų masę į konditerinį maišelį ir ant macarons kilimėlio išspausti skritulėlius. Macarons kilimėlį galima įsigyti čia.
Kol sausainiai vėsta, pagaminti įdarą. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Įdėti sviestą, vanilinį cukrų ir supilti grietinėlę. Viską sumaišyti. Padėti įdarą į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (iki tokios masės, kad būtų patogu tepti). Macarons atvėsus, atsargiai imti po vieną ir pertepti šokolado mase. Prieš valgant palaikyti bent parą, kad pastovėtų ir sustingtų įdaras. Tiekti kambario temperatūros.
Paslaptingas žodis macarons asocijuojasi su Provansu. Spalvos, kvapas, subtilumas, nuotaika. Macarons mėgsta tylą ir švelnumą. Tai moteriškas skanėstas tinkantis ir vyrams. Tinklaraštininkė Emily
Spalvoti ir gardūs macarons sausainiai puikiai tinka dovanai. Įdėkite į dėžutę, apriškite spalvotu kaspinėliu ir dovana paruošta!
Macarons išspausti galima naudoti švirkštą arba konditerinį maišelį. Išsirinkite čia.