Biskvitinio obuolių pyrago receptas. Jums reikės:

7 vnt. obuolių, 5 vnt. kiaušinių, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 arbatinis šaukštelis cinamono.

Neturite reikiamo dydžio kepimo formos? Nereikia pirkti daug formų, galima turėti vieną, bet naudoti ją įvairių dydžių pyragams kepti. Reguliuojamas kepimo formas rasite čia>>


GAMINIMAS:

Kiaušinius labai gerai elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Plakti gali reikėti apie 5-7 minutes, nes šiame recepte būtent gerai išplakti kiaušiniai kelia pyragą. Šaukštu pamažu įmaišyti miltus ir cinamoną. Pusę tešlos supilti į kepimo formą. Silikoninės formos sviestu tepti nereikia. Ant viršaus sudėti nuluptus ir skiltelėmis arba kubeliais supjaustytus obuolius. Ant obuolių užpilti likusią tešlą. Kepti į iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra. 

                                                                                                                             


Šarlotka - tai yra klasikinis lenkiškas obuolių pyragas. Sunku rasti žmogų kuriam šis pyragas nepatiktų! Pyragas nuostabus, kvapnus ir toks trapus, kad tiesiog ištirpsta burnoje. Klasikinis variantas - patiekimas su mėgstamais ledais, bet ne mažiau gardu ir su mėgstamos kavos puodeliu. 


Obuolių pyrago receptas. Jums reikės:

3 stiklinių miltų (1 stiklinė - 200 ml), 3 kiaušinių trynių, 250 g sviesto, 3/4 stiklinės cukraus pudros, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 2-2,5 kg obuolių, 1 arbatinio šaukštelio cinamono.

Norite kepti apvalioje formoje, bet nežinote koks bus tešlos kiekis? Ar Jūsų turima forma tiks? Turėkite vieną reguliuojamą formą visiems atvejams. Reguliuojamas kepimo formas rasite čia>>


GAMINIMAS:

Pirmiausia pasiruošti obuolius. Nulupti bei supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į keptuvę, įpilti keletą šaukštų vandens ir troškinti tol, kol obuoliai suminkštės, bet dar nesukris į košę. Kai obuoliai suminkštėja, įberti cinamono. Per tą laiką, kol apkepa obuoliai užminkyti tešlą. Į miltus suberti kepimo miltelius, cukraus pudrą, kubeliais supjaustytą sviestą ir kiaušinių trynius, greitai bei energingai išminkyti tešlą. Trečdalį tešlos atidėti, o likusią iškloti kepimo formos dugną. Sudėti obuolius. Atidėtą tešlą iškočioti, supjaustyti juostelėmis ir užkloti pyrago viršų. Kitas būdas - tešlą sutrupinti ir pabarstyti ant obuolių. Paruoštą pyragą įdėti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti maždaug 45-50 minučių. Atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra.

                                                                                                                          



Ruduo kvepia obuoliais ir cinamonu. Kai sode šakos lūžta nuo obuolių visada kepu obuolių pyragus. Šarlotka vienas mėgstamiausių, bet ne ką prastesnis biskvitinis su daug obuolių. Ieva