Kremas nors ir sviestinis, bet nėra labai riebus. Šis kremas idealiai laiko formą! Galite įdėti įvairių dažiklių ir daryti įvairius papuošimus (tuomet, po plakimo, atšaldyti kremą šaldytuve).


Jums reikės:

250 g kambario temperatūros sviesto, 200 g cukraus pudros, 100 ml pieno, 1 arbatinio šaukštelio vanilės


GAMINIMAS. Pieną užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Tuomet visus ingredientus sujungti į vieną. Plakti mikseriu iki tol, kol masė taps vienalytė, perlamutro spalvos. Tai užtrunka maždaug 3-5 minutes. Kartais tik po penktos minutės kremas ima tirštėti, tad plakti tol, kol susiplaks ir geriau pačiu mažiausiu greičiu.

Nei su maistiniu kombainu, nei su blenderiu kremas nesusiplaka. Jeigu nėra mikserio, plakti rankomis šluotele. Sviestinis kremas gaunasi purus, švelnus ir su lengvu vanilės aromatu. Galima juo pertepti įvairius tortus, pyragėlius, desertinius vyniotinius, gaminti keksiukų kepurėles. Tortų ir keksiukų dekoravimui naudingi bus konditeriniai antgaliai.