Cannoli vamzdeliai – tai sicilietiški skanėstai, kurie yra verdami aliejuje ir įdaromi rikotos kremu. Mūsų kraštuose vamzdeliai yra mėgiami, tačiau skirtingai nei Italijoje gaminami iš sluoksiuotos tešlos ir įdaromi plaktų baltymų su cukraus pudra kremu. Šitame straipsnyje dalinamės dviem receptais. Vienas sicilietiškas, kitas paprastesnis, žinomas dar iš sovietinių priekystalių. 

Vienu ar kitu atveju, nesvarbu kokį receptą pasirinksite Jus reikės metalinių vamzdelių. Vamzdelius rageliams rasite čia.


Sicilietiškas receptas. Jums reikės:

500 g miltų, 1 kiaušinio, 200 g šalto sviesto, 100-150 ml baltojo vyno, 1 arbatinio šaukštelio malto cinamono, žiupsnelio druskos;

1 l saulėgrąžų aliejaus kepimui;

Įdarui: 750 g rikotos, 100 g grietinės arba mascarponės sūrio, 1 citrinos žievelės (tarkuokite tik geltonąją dalį), 0,5 arbatinio šaukštelio maltų kvapniųjų pipirų, 2-3 valgomųjų šaukštų cukraus pudros, 1 šaukštas apelsinų džemo.


GAMINIMAS. Tešlos ingredientus suminkyti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmus tešlą, formuoti plonus apvalius blynus. Paruoštus blynus užvynioti ant specialių vamzdelių rageliams ir stipriai užspausti. Atsargiai ant vamzdelių užvyniotus paplotėlius panardinti į įkaitintą aliejų ir virti kol gražiai paruduos. Ištraukti, nuimti ragelius nuo vamzdelių, atvėsinti. Tuos pačius vamzdelius naudoti sekančiai partijai kepti. Atvėsintus cannoli ragelius pripildyti rikotos kremu (visus įdaro ingredientus suplakti). Kiekvieną cannoli pabarstyti cukraus pudra. Įdarą galima nuspalvinti maistiniais dažais.





Vamzdeliai yra mano atradimas. Kepu ragelius su saldžiu kremu, įdarau sūrio ir virto kiaušinio mase. Galima improvizuoti, daryti saldžiai ir sūriai. Tikrai rekomenduoju.  Pradedančioji šeimininkė Marija K.


Marijos atsiųstas receptas




Baltymus atskirti nuo trynių, suplakti su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Galima įlašinti šlakelį citrinos sulčių.

Šaldytą tešlą, sluoksniuota arba ne, supjaustyti juostelėmis ir užvynioti ant vamzdelių. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškepusius ragelius atvėsinti, įdaryti kremu. Skanaus!