Mielinis Velykų pyragas - Velykinė boba.


Jums reikės:

25 g mielių, 150 ml pieno, 100 g sviesto, 700 g miltų, 3 vnt. kiaušinių, 100 g razinų, žiupsnelio druskos.

Glazūrai: 3 virtuviniai šaukštai cukraus pudros, 1 virtuvinis šaukštas citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas romo (neprivaloma).


GAMINIMAS

1. Mieles ištrinti su keliais šaukštais cukraus bei trupučiu pieno. Šiek tiek pašildyti. Palikti, kad mielės suputotų.

2. Pakaitinti likusį pieną, į jį sudėti sviestą, druską, bei likusį cukrų. Atvėsinti, supilti mielių masę.

3. Suberti miltus, gerai išmaišyti. Uždengti bei palikti šiltai maždaug valandai, kol tešla padvigubės.

4. Kai tešla pakyla, įmušti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus. Suberti razinas. Labai gerai išsukti.

5. Tešlą sukrėsti į tradicinę velykinės bobos kepimo formą, išteptą sviestu bei pabarstytą miltais. Tešlos turėtų būti iki pat viršaus. Formas rasite čia

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių. Pilnai atvėsinti ir atsargiai išimti iš formos.  Glazūrai  visus produktus sumaišyti. Aptepti velykinio pyrago viršų. Galima pabarstyti cukriniai pabarstukais arba papuošti cukrinėmis gėlytėmis.